Anmeldelse af Intimate Rider

Anmeldelse af Intimate Rider

Af Martin Mogensen 

I forbindelse med et hjælpemiddel projekt i Odense kommune, som jeg revsede i starten for at fremvise udtjente, gamle teknologier, blev jeg på den basis endnu mere inddraget i projektet og pålagt at finde nye teknologier på Rehab messen i Bella Center 2016. En af dem fandt jeg på Else O’s stand – noget meget spændende og nytænkende (den kom med i projektet), og den har jeg nu fået mulighed for at anmelde her.

Produktet, jeg her anmelder, er designet til mennesker, som eksempelvis har haft et slagtilfælde, Sclerose, har mistet et ben eller på anden vis skadet og derfor er blevet kørestolsbrugere. Det sætter naturligt og indlysende visse begrænsninger for den berørte og ikke mindst i et parforhold.

Deraf kom Intimate Rider til verden: En stol, der er designet til at rokke frem og tilbage og stadig være stabil for brugeren. På den måde kan manden (eller kvinden) igen være den aktive i den intime akt.

anmeldelse af intimate rider stolen
anmeldelse af intimate rider stolen
anmeldelse af intimate rider stolen gør arbejdet for dig

Intimate Rider – stolen

Selve stolen er designet i et og skal blot trækkes ud, den nemmeste opsætning og diskrete opbevaring – eller brug den som stol i soveværelset, når den ikke bruges til hovedformålet, den er sobert designet. Når man sætter sig i stolen, skal man kort vænne sig til, at den bevæger overkroppen frem og tilbage. Det tager under et minut, før man føler en god solid balance, og stolen nærmest overtager, det kræver ganske enkelt minimalt med kræfter. Alene det viser, at stolen virkelig er gennemtænkt og godt designet. Stoffet kan tages af stolen og vaskes.

Manden sætter sig på stolen, kvinden enten sætter sig ovenpå (kræver kontrol og balance fra kvindens side) eller mest optimalt ligger sig foran, enten på lejet eller en mere special pude, jeg vender tilbage til om et øjeblik.

Stolen gør derefter sit arbejde ved bevæge kroppen lidt, og herefter tager stolen over og gør faktisk det fysiske arbejde.

RiderMate – lejet

Under test af stolen samt det leje, kvinden ligger på (ekstra udstyr), har den både vist sin styrke og enkelte svagheder. Er begge med handicap, bliver lejet en udfordring, alt efter hvem man er, og hvilke fysiske begrænsninger man er underlagt. Er man høj, har noget indopereret eller ikke helt har kontrol over sine bevægelser, bliver den meget hurtigt udfordrende.

intimate rider lejet

Alternativer til lejet

Lejet er designet til den raske partner og fungerer formentligt efter hensigten i den kombination. Er begge udfordret, vil jeg anbefale at tænke ud af boksen og se på alternativer. Se eksempelvis på www.liberator.com, som forhandler puder, store som små, der nok i høj grad vil kunne dække det enkelte behov. Der findes mange modeller, og det, man måske ikke tænker er passende i sine forestillinger, kunne ret faktisk vise sig at være langt mere praktisk som hjælpemiddel.

Som sagt: tænk ud af boksen, vend det hele lidt på hovedet og brugbare løsninger dukker op.

Konklusion

Intimate Rider gør sit arbejde på betryggende vis, hvilket er meget vigtigt. Konstruktionen er solid og overraskende nem at håndtere. Den er primært oplagt til mænd – og måske også kvinder – i alle aldre. Den er især oplagt ved nedsat muskelkraft, rygsmerter, gigt, sclerose, dystoni, rygmarvsskade, slagtilfælde, amputationer, kørestolsbrugere – listen vil givetvis blive langt længere, jo flere der får kendskab til hjælpemidlet og får det afprøvet.

 

Bonus info

Under selve tag-selv dagen i hjælpemiddel projektet, var der ingen, der havde mod på at skrive sig op til stolen, udover undertegnede. Efter nogle dage blev terapeuterne kontaktet af flere, der havde tænkt over den og samlet mod til at maile, at den måske kunne være interessant at prøve. Kommunen gav efterfølgende ros for, at jeg havde taget hul på et tabu område, de ikke selv vidste, hvordan de skulle gribe an.

Hvorfor skal det være et tabu?

anmeldelse af intimate rider stolen

Pris 5.699 kr.

Der gives i visse tilfælde tilskud fra kommunen.