Foredrag og undervisning om sygdom og seksualitet

Jeg har stor erfaring med at undervise og holde oplæg og foredrag for alle grupper – både for private, offentlige og for firmaer.

 

Jeg har siden 2010 arbejdet som sexolog med sygdom og seksualitet som speciale, både i privat regi samt på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital. Jeg er desuden ekspert i seksuelle hjælpemidler, som kan afhjælpe seksuelle dysfunktioner. .  

Når du booker et foredrag med mig, får du altid:

–> Relevant og brugbar viden 

–> Ekspert rådgivning

–> Værktøjer du kan bruge i praksis 

–> Et alvorligt emne præsenteret med lidt humor

Altsammen præsenteret af en, som har stået i den samme situation, som dig. 

Foredrag

Sundhedsprofesionelle

Patientforeninger 

Medicinal firmaer 

 

Undervisning

Sundhedsfaglige uddannelser 

Sexologi studerende 

Private

 

 Foredrag om sygdom og seksualitet

Undersøgelser har vist, at noget af det, som sundhedsprofessionelle alt for ofte ikke taler om med patienterne og deres pårørende er seksualitet. Undersøgelser har samtidig også vist, at noget af det, som patienter og deres pårørende ønsker at få mere viden om, er seksualitet. 

For rigtig mange i sundhedssektoren, er grunden til, at de ikke taler om seksualiteten, simpelthen fordi, de ikke føler sig fagligt rustet til at tage samtalen om det. 

De har tanker som:

Hvad nu hvis de spørger om noget, som jeg ikke kan svare på?

Hvad nu hvis jeg ikke kan hjælpe patienten med problemet?

Hvad nu hvis jeg spørger på et forkert tidspunkt og patienten afviser min forespørgsel?

Hvordan spørger jeg ind til det, når jeg har 1000 andre ting som jeg også skal prioritere?

Er det mon et problem, når patienten ikke selv spørger?

Men det er vigtigt, at vi spørger ind og lader patienterne vide, at der er hjælp at få til deres problemer. 

Seksualiteten er meget vigtig i forhold til vores livskvalitet og evne til sygdomsmestring. Og for den enkelte kan det have stor betydning for evnen til at komme over sygdom.

Sygdom og seksualitet – et tabu

For rigtig mange mennesker, er det meget grænseoverskridende at tale om seksualitet. Især med fremmede. Det gælder både for dig, der er patienten, lægen, sygeplejersken, hjemmehjælperen. Men ikke desto mindre, er et af de allervigtigste ting at få italesat. 

Jeg ved, hvor svært det kan være at tale om seksualitet. Jeg har selv stået i den helt samme situation, som du står i lige nu.

”En nyopereret kvinde spurgte mig efter en hofteoperation, hvordan hende og manden skulle forholde sig til det at have sex. Og jeg blev helt paf. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare. Og faktisk blev jeg lidt – selvom det er helt forkert at sige – fornærmet.

 “ligner jeg sådan en, der ved noget om sådan noget!?”

Episoden fulgte mig og jeg kom siden til at tænke meget på det, for hvem skulle de ellers spørge? 

Den historie er desværre langt fra enestående. Jeg har oplevet det mange gange og jeg ved, at mange af mine kollegaer dagligt står i samme situation, som jeg gjorde dengang. De bliver fanget på det forkerte ben ville ønske, at de kunne trylle sig langt væk for at undgå at skulle svare.

Og det vil jeg gerne gøre noget ved. Både for patienten og for den sundhedsprofesionelle. 

Foredrag for dig, der arbejder med mennesker 

Uanset om du arbejder i praksis, på hospitalet, i hjemmeplejen eller sidder som rådgiver i en patientforening, kan du komme til at stå i situationer, hvor seksualiteten skal italesættes.

Også selv om det er svært.

Derfor holder jeg foredrag om sygdom og seksualitet for alle sundhedsprofessionelle, hvor jeg klæder dig godt på til opgaven, så både du – og dine patienter (og beboere) – kan slippe for den ubehagelige situation. Jeg hjælper dig med at forstå, hvorfor det er så vigtigt at tale om og hvad du kan forvente af samtalen. Jeg hjælper dig med, hvordan du kan få startet den svære samtale, for hvordan er det lige, du skal reagere, hvis de spørger ind til det? Og hvordan tackler du det, hvis de ikke vil tale om det?

online kurser grundforløb om sygdom og seksualitet af sexolog og parterapeut Else O

Kontakt mig 

E-mail: elseo@elseo.dk

Telefon: 40 44 02 37

Man – tirs: 08.00 – 10.00

Ons – tor: 15.30 – 17.00

Hvis du ikke kommer igennem, kan du indtale en besked, hvorefter jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.