Kom godt i gang med din vibrator – guide til kvinder

Kom godt i gang med din vibrator – guide til kvinder

 

“Kom godt i gang med din vibrator”, er min inspiration til kvinder, så de kommer så godt fra start af med deres vibratorer som muligt. Hvis du allerede har prøvet at bruge en vibrator før, så kan du måske alligevel finde inspiration eller blive klogere på nogle ting. 

“Hvordan bruger man egentlig sådan en vibrator?” 

Det er faktisk et spørgsmål, jeg har fået stillet mange gange. Og det er både af patienter, klienter, kunder og faktisk også en veninde til en julefrokost, som lige skulle have hjælp af to glas rødvin før hun turde at spørge. Og der er sikkert mange flere, der bare ikke lige har turdet at spørge endnu. 

Så du er altså langt fra den eneste. Og jeg vil forsøge at give dig svaret.

For nogle er det en smal sag at købe og ikke mindst bruge en vibrator, MEN for andre er det en hel ny og total ukendt og måske grænseoverskridende verden.

Nogle vil måske bruge en vibrator for at opnå seksuel stimuli, andre skal bruge den som led i behandling af seksuel dysfunktion.

Hvis du endnu ikke har fået købt en vibrator, men overvejer det, så kan du finde inspiration i min vibrator guide til hvad du skal købe.

Hvad bruges en vibrator til?

En vibrator kan bruges til rigtig mange ting og den dækker såååå mange behov. Kort sagt, så bruges en vibrator primært til at give seksuel stimuli og nydelse. I nogle tilfælde bruges den også som led i en behandling for seksuel dysfunktion.

Man kan kombinere brugen af vibrator med stimulering med hånden og fingrene, oralsex, samleje eller andre erotiske produkter. 

Jeg vil i det følgende forsøge at guide dig til, hvordan du kommer godt i gang med din vibrator. Da vi alle er forskellige og det er meget individuelt, hvad man godt kan lide, hvor følsom man er og hvad man egentlig skal bruge sin vibrator til, skal du tage det som en inspiration. Tag det med, der passer på dig og lad resten ligge. Der er hverken en rigtig eller forkert måde at gøre det på – så længe du er glad, så skal du fortsætte med det. 

Hvad kan en vibrator gøre for dig

Den største forskel på at bruge en vibrator og hånden er, at vibratoren som regel er mere udholdende (så længe der er batteri på). Ellers er det som regel de samme områder, man kan lide at blive stimuleret på.

Nogle kvinder oplever desuden, at de ikke kan få orgasme eller har meget svært ved at få en orgasme med stimuli af hånd eller oralsex, men at de ved at bruge en vibrator får nemmere ved det. Det betyder ikke, at du er forkert, men er blot et udtryk for, at der skal mere intens stimuli til for, at du bliver tilfredsstillet. 

Du skal dog være opmærksom på om du oplever en form for afhængighed af din vibrator og lægge mærke til om du begynder at kræve kraftigere og kraftigere stimuli. En vibrator kan i værste tilfælde give nerveskader ved overdreven brug. 

Forvent ikke orgasme første gang du prøver

Nogle kvinder tror, at bare fordi de bruger en vibrator, så kommer orgasmen helt af sig selv. Men det er ikke nødvendigvis rigtigt. Nogle oplever, at de hurtigere eller lettere kan opnå at få orgasme når de bruger en vibrator. Og de oplever også at den orgasme er mere intens end en orgasme uden brug af vibrator. For andre kan det tage flere uger med jævnlig “træning” før de nærmer sig. Det er meget forskelligt fra person til person.

Din krop har brug for tilvænning af din egen berøring for at du kan opleve stimuli. Jo mere afslappet du bliver omkring det og jo mindre du jagter den famøse orgasme, jo mere sandsynligt er det faktisk, at du oplever at få en.

kom godt i gang med din vibrator. Forvent ikke orgasme første gang du prøver

Kom godt i gang med din vibrator

Uanset hvilken slags vibrator du har, så føles det godt at bruge en vibrator over de fleste områder af kroppen; skuldre, nakke, nederste del af ryggen (eller hele ryggen), lår, baller, ansigt, hænder, fødder, mave, bryster mm. 

Men hvordan bruger du den intimt? Det kan være en udfordring for mange, da det gerne skulle ende med at blive en succes. Og gerne fra starten af.

Det allerførste jeg vil sige er, at det ikke skal gå hen og blive en orgasmejagt. Du skal jo lige lære at bruge den og blive fortrolig med det først. Så det skal først og fremmest handle om nydelse. 

Hvilke stillinger kan jeg bruge en vibrator?

Du kan bruge en vibrator intimt når du ligger ned, sidder op, står op, knæler, er i squat eller i yoga stilling. Der er som sådan ikke en stilling, hvor du ikke kan bruge en vibrator. Der er heller ikke en stilling, der er mere rigtig eller forkert end den anden. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og ikke oplever smerter eller ubehag, når du bruger den.

Skal jeg bevæge vibratoren når jeg bruger den? 

Du kan vælge at bevæge selve vibratoren eller du kan bevæge kroppen. Du kan også gøre begge dele samtidigt eller ingen af delene. Nogle vibratorer er lavet til bare at skulle holdes stille.

Du kan bevæge vibratoren hurtigt frem og tilbage eller bevæge den næsten i slowmotion. Du kan presse vibratoren blidt eller hårdt mod det område, som du vil stimuleres. Varier måden du bruger den på, og du vil opdage, at en måde er tilfredsstillende i det øjeblik, men en anden måde er mere tilfredsstillende herefter. Det ændrer sig efterhånden som man bliver mere og mere ophidset. Nogle mennesker ønsker at “speede farten op” jo mere de bliver ophidsede andre vil have det langsommere og langsommere som de bliver ophidset for at mærke intensiteten mere. 

Prøv dig frem og mærk efter, hvad du synes, der føles dejligt. Det giver helt sig selv når du først kommer i gang.

Og husk, at der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Der er kun den måde, som du er mest tryg ved og som du føler, der er den rigtige for dig.

kom godt i gang med din vibrator. Lær din krop at kende

Lær din krop at kende 

Nogle kvinder synes, at det er svært at skulle bruge en vibrator. Måske fordi de aldrig har fået en orgasme, aldrig har onaneret før eller aldrig rørt ved sig selv dernede.

Hvis det er tilfælde for dig, så skal du starte med at blive fortrolig med dine kønsorganer. Kig på dem i et spejl, rør forsigtigt ved dem med dine fingre. Mærk hvordan de er bløde. Fornem området dernede og se hvordan det er, mærk berøringen. Også selvom du ikke kan fornemme en seksuel stimuli.

Brug noget olie (mandel olie) eller glidecreme for at gøre berøringen lettere og mere intens. Mærk forskellen før og efter.

Find ud af hvilke områder, der er særligt sensitive og hvilke områder, der kan “tåle” mere kraftig berøring.

Udforsk hvordan forskellige typer berøring stimulerer dig. Varier styrken og farten. En hurtig bevægelse giver ikke nødvendigvis bedre stimuli end en langsom.

Nu kan du så småt begynder at berøre dig selv med vibratoren. Udforsk din vibrators kunnen og skru op og ned i styrken. Hvis den har flere forskellige programmer, så prøv dem. 

Når du skal berøre dine genitalier de første gange, kan du evt. ligge et håndklæde eller et stykke stof imellem, så vibrationerne ikke føles alt for direkte.

Hvilke områder kan jeg stimulere med vibratoren? 

Du kan holde vibratoren direkte på klitoris eller området omkring klitoris, på kønslæberne omkring skedeåbningen eller i skeden, omkring anus eller lidt oppe i anus.

Når du stimulerer dig selv med en vibrator, er der ingen grænser for, hvordan du kan gøre det. Nogle bruger en vibrator vaginalt samtidig med, at de stimulerer klitoris. Andre stimulerer kun klitoris eller kun vagina. Alle kombinationer kan virke på hver deres måde. Men mange oplever, at det er lettest at få en orgasme med direkte stimuli af klitoris. Du kan også bruge en vibrator vaginalt og samtidig stimulere med en anden på klitoris.

Der er forskel på hvor mange nerveender, der er i skeden og omkring klitoris. Derfor er det for de fleste lettere at opnå orgasme med klitoris stimulering og ikke vaginal stimulering. Men prøv dig frem og giv ikke op, hvis ikke det lykkes i første hug eller andet eller tredje…

Fokuser på nydelsen 

Hvis du bliver ophidset, men ikke når “over toppen”, så sænk ambitionsniveauet. Ofte er det mere turen mod målet end målet i sig selv som gør forskellen. Leg med dig selv. Leg med de forskellige følelser din stimuli giver. Sænk farten og hæv den igen. Leg med vibratorer skal være en nydelse og ikke hårdt arbejde. 

Brug seksuelle fantasier sammen med brugen af vibratoren, hvis altså du er til det. Er du ikke til fantasier, kan du med fordel fokusere på alle de ting, der sker i hele kroppen under legen og ikke kun fokusere på, hvad der sker i kønsorganerne. Ændrer du vejrtrækning, spænder du i nogle muskler og slapper af i andre? Mærk forskellene og nydelsen.

Hvis du når klimaks, så kan orgasmen nogle gange føles som en skuffelse eller bare et lille bump på vejen. Andre gange er det det helt store fyrværkeri. Uanset hvad, så er det med at nyde oplevelsen og ikke blive skuffet over det. Hvis du fokuserer for meget på målet, så kan du miste nydelsen.

Mød min vibrator

En vibrator skal ikke blive set som en konkurrent. Ej heller hvis det kun er den, som kan give orgasme, hvor partneren ville ønske, at det var ham, der kunne gøre det.

Introducer i stedet vibratoren for din partner når du er tryg ved at bruge den og har fundet ud af, hvordan du bedst kan lide at bruge den. Det kan være med til at give den seksuelle akt et ekstra pift og måske bringe jer tættere sammen i jeres fælles seksualitet.

kom godt i gang med din vibrator og introducer den til din mand. Guide af sexolog og sygeplejerske Else O