Menstruationskop

Menstruationskop – den vil du ikke gå glip af!

Med en menstruationskop slipper du for bøvlet med bind og tamponer, du sparer en masse penge, og du passer bedre på miljøet og dig selv. Den er intet mindre end genial!

Menstruationskop – den vil du ikke gå glip af!

Har du prøvet en menstruationskop?

Med en menstruationskop slipper du for bøvlet med bind og tamponer, og de kvinder – inklusive mig selv – der først har prøvet én, vil aldrig af med den igen!

”Den er ganske enkelt guds gave til den menstruerende kvinde. Den er så super genial, at dem, jeg kender, der har prøvet den, aldrig vil undvære den! Den sparer både penge og besvær, og man mærker ganske enkelt ikke, at man har menstruation, når man bruger den. Jeg anbefaler den til alle kvinder – og det er ikke noget, jeg tjener penge på. Jeg kan bare ikke anbefale den varmt nok.”

– Anja Lysholm, forfatter, foredragsholder og blogger

Hvorfor er en menstruationskop så genial?

Det er den, fordi:

  • Du slipper for besværet med hygiejnebind og tamponer
  • Du kan bruge den under al slags aktivitet – også når du svømmer, træner eller er på rejse
  • Du kan sove med den om natten
  • Du sparer en masse penge
  • Den er super nem at bruge
  • Du er med til at skåne miljøet, for der er ingen affald og ingen giftige stoffer
  • Du skåner de sarte slimhinder i underlivet og forhindrer tørhed i skeden
  • Koppen kan holde mere blod end en tampon, så du kan nedsætte antallet af toiletbesøg og føle større frihed og tryghed, når du har menstruation
  • Risikoen for svie, kløe og underlivsbetændelse mindskes
  • Mængden af udflåd mindskes.

Hvad er en menstruationskop?menstruationskop

 

En menstruation cup er en lille ”kop”, lavet af silikone, som bruges i stedet for tamponer eller bind. Den indsættes i skeden, og når den først sidder rigtigt
(det kræver måske lige et par forsøg, indtil man har vænnet sig til den), kan den slet ikke mærkes. Og så er den sikker, så du slipper for ”uheld”.

Koppen opsamler menstruationsblodet, som nemt kan skylles ud i toilettet – uden at efterlade brugte bind og tamponer. Så når du bruger en menstruation cup, skal du heller ikke bekymre dig om, hvorvidt der er en skraldespand, eller om andre mennesker ser dine ”efterladenskaber”.

Når du har brugt koppen, skal den bare koges i almindeligt vand i 5-7 minutter, så er den så god som ny. Du kan også nøjes med blot at vaske den i varmt vand og ph neutral sæbe (intimsæbe) og koge den ved behov.

Menstruationskoppen findes ofte i 2 størrelser, som kan varieres efter kraften af blødningen, ligesom man skifter tampon- eller bindstørrelse. Men normalt siger man, at størrelse 1 er til kvinder under 30, som ikke har født vaginalt, og størrelse 2 er til kvinder over 30 og alle, som har født vaginalt.

Koppen skal skiftes/tømmes mindst hver 12. time. Du behøver altså ikke skifte den hver gang, du er på toilettet, fordi den kan sidde i op til halvt døgn. Det kan være praktisk, hvis du f.eks. er på et offentligt toilet, hvor vasken er uden for toiletbåsen, og hvor det derfor kan være besværligt at skulle vaske den.

 

Hvad med sex og koppen?

Du kan næsten gøre alt, som du plejer, når du bruger en kop. Du kan også have sex – dog uden samleje – uden fare for, at der kommer blod over det hele. Hvis du gerne vil have samleje, mens du har menstruation, uden at blodet kan ses eller mærkes, kan du bruge en Beppy svamp. En Beppy svamp en lille svamp, man sætter op i skeden, som suger alt blodet, så der ikke kommer noget blod ud under svampen. Når du bruger svampen, kan du uforstyrret have samleje. Manden kan måske fornemme, at svampen sidder deroppe, men bliver på ingen måde generet af den. Så hvis du bruger Beppy og en kop, er du helgarderet, når det er den tid på måneden.