Om Else O sexolog og parterapeut. 6liv med Else O - ekspert i erotiske hjælpemidler og specialist i sugdom og seksualitet

Spidskompetencer

Specialist i sexologisk rådgivning

Ekspert i seksuelle hjælpemidler

Foredragsholder

Webinarholder

Underviser

Forfatter

Del af teamet på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital

Faglig baggrund

2014: Autoriseret specialist i sexologisk rådgivning NACS

2014: Klinisk Sexologi ved DACS

2013: Psykoterapeutuddannelse ved PIAA

2012: Basisuddannelsen i Klinisk Sexologi ved DACS

2008: Parterapeut

2008: Sexolog

2000: Sygeplejerske

Om Sexolog og sygeplejerske Else O

Jeg mange års erfaring med at rådgive og undervise i seksuelle hjælpemidler. Jeg forhandler seksuelle hjælpemidler, så jeg ved, hvad der findes på markedet. Jeg deltager også ofte på konferencer for at få den nyeste viden om seksuelle hjælpemidler.

Som autoriseret sygeplejerske og sexologisk rådgiver er jeg også en fast del af teamet på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital, hvor jeg til dagligt arbejder med mænd med rejsningsproblemer og kvinder med underlivsproblematikker.

 

Vil du høre mere om seksuelle hjælpemidler?

Hvis du arbejder på en sundhedsfaglig afdeling, patientforening, medicinalfirma eller andet relevant sted og godt kunne tænke dig at høre mere om seksuelle hjælpemidler, så kontakt mig. Vi kan altid mødes online.

Historien bag sexolog og sygeplejerske Else O

Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske, hvor jeg igennem årene (siden 2000) har arbejdet inden for en del specialer. Jeg var primært kirurgisk sygeplejerske, og jeg elskede mit arbejde. Men med tiden blev jeg mere og mere frustreret over, at jeg ikke var i stand til at hjælpe mine patienter med deres seksualitet. For seksualitet var dengang ikke noget man snakkede om i sundhedssystemet.

Jeg oplevede ofte, at patienterne og beboerne kom til mig med deres intime problemer og frustrationer, og at jeg havde svært ved at hjælpe dem. Mange patienter var ulykkelige over, at seksualiteten blev så påvirket af deres sygdom. Men som sygeplejerske var jeg ikke klædt på til at håndtere deres spørgsmål. Og når jeg henvendte mig til mine kollegaer eller afdelingens læger mødte jeg den holdning at ”det finder de da ud af når de kommer hjem”.

Derfor valgte jeg at uddanne mig til sexolog, så jeg kunne hjælpe alle de her mennesker.

Specialist i sexologisk rådgivning

Jeg rådgiver og vejleder mange inden for sundhedssystemet og social psykiatrien omkring håndtering af specifikke seksuelle problemstillinger i forbindelse med patienter, brugere eller borgere i eget hjem.

Ekspert i seksuelle hjælpemidler

I 2010 åbnede jeg min webshop, Else O Shop hvor jeg forhandler de bedste seksuelle hjælpemidler på markedet, som kan hjælpe dig – mand, kvinde, ung, gammel – med at komme seksuelle problematikker til livs.

Underviser

Undervisning på uddannelser og i foreninger er en god måde for mig at være med til at klæde andre bedre på til at kunne hjælpe sine patienter og være med til at nedbryde tabuet allerede inden man kommer ud på arbejdsmarkedet.

Jeg underviser blandt andet:

Efteruddannelsen i Dansk Selskab For Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi (DUGOF)

Dansk Forening For Klinisk Sexologi (DACS)

Master i sexologi, Aalborg Universitet

Nyreskolen, Aalborg Universitetshospital

Kronisk Sygdom (IBD)

SOSU Øst

Sundhedspersonale og patientforeninger

Projekter og forskning

2022- NU: Prostatakræft & Seksualitet gruppeundervisning

2022- NU: nedsat seksuel lyst i gruppeforløb

2018: A retrospective study of the treatment of erectile dysfunction with extracorporeal shockwave therapy (ESWT). Højgaard A. D., Olesen E. & Laursen B. s. 2018. i: Journal of Sexual Medicine. 15.7 s. 289-290.

Foredragsholder

Jeg tager altid gerne ud og holder et spændende foredrag om sygdom og seksualitet samt seksuelle hjælpemidler. Jeg har produkter med, så du kan, hvad jeg taler om. Jeg pakker et meget seriøst og sårbart emne ind i lidt humor, for sådan siger min erfaring, at det fungerer rigtig godt.

Webinarholder

Nogle gange er det bare lettere online. Der er afdelinger og foreninger i hele landet, som – heldigvis – gerne vil høre mere om sygdom og seksualitet og seksuelle hjælpemidler. Og så kan det for nogle patienter nogen gange være lidt nemmere at sidde derhjemme og følge med.

Forfatter

Jeg skrevet to bøger selv og derudover medvirket som ekspert i bøger, artikler, podcasts og klummer. Dem kan du læse mere om under medier.

om else o