Rejsningsproblemer og bækkenbundstræning for mænd

Rejsningsproblemer og bækkenbundstræning for mænd

Rejsningsproblemer og bækkenbundstræning for mænd er ofte ikke to ting, man selv lige koder sammen. Men vidste du, at noget af det første jeg ville sætte dig i gang med, hvis du kom i behandling for rejsningsproblemer hos mig, i sexologisk center på Aalborg universitetshospital, faktisk er bækkenbundstræning?

 

Brug bækkenbunden, mand!

Bækkenbundstræning er nemlig ikke kun noget for gravide kvinder. Selv om det har været sådan i mange år. Der er nemlig rigtig mange gevinster at hente for mænd, som træner bækkenbunden.

Nogle af disse gevinster er blandt andet:

 • En hårdere og stærkere rejsning
 • Kraftigere orgasmer
 • Bedre kontrol over rejsningen, og du kan holde igen på din udløsning, så du undgår for tidlig sædafgang.

 

For ikke at nævne at hvis du har svært ved at holde på urinen (inkontinens), er det også bækkenbunden, der skal trænes. Du vil med bækkenbundstræning opleve lettere at kunne tømme blæren, så du ikke kommer til at opleve de hersens “efterdryp” når du har tisset. Og mange oplever at de ikke skal op og tisse om natten længere, fordi de nu får tømt blæren ordentligt.

 

Bækkenbundstræning for mænd giver en bedre og hårdere rejsning

Hvis du har problemer med at få rejsning på grund af en svag bækkenbundsmuskel, vil træningen selvfølgelig ofte løse dét problem.

Men selvom der kan være andre årsager til rejsningsproblemet, er det stadig en god ide at træne. For når du træner, vil du få en stærkere bækkenbund. Dvs. din rejsning får et stærkt og stabilt fundament at stå på. Du vil få mere styrke i bækkenet og mere kontrol med rejsningen.

Derudover vil det, at du arbejder og styrker musklerne i bækkenet, være med til at øge blodgennemstrømningen i bækkenet, og du vil få lettere ved at få svulmelegemerne fyldt med blod når det skal til.

Kombinationen af bækkenbundstræning sammen med andre hjælpemidler kan give succes mellem lagerne.

 

Når du træner bækkenbunden, opnår du:

 • En hårdere rejsning
 • Mere udholdenhed
 • Kraftigere orgasmer
 • Bedre kontrol over sædafgangen
 • Mere kontrol over vandladning og bedre evnen til at tømme blæren
 • Hjælp til rejsningsproblemer
 • Forbedret blodcirkulation og ernæring af musklen.

 

 

Bækkenbundens anatomi

Som navnet antyder, er bækkenbunden placeret som den nederste muskel i kroppen, i bunden af bækkenet, og den har en righoldig blod- og nerveforsyning. Bækkenbunden holder på urin, luft og afføring og medvirker ved udløsning. Som alle andre muskler skal den bruges, for at den holder sig i form.

Bækkenbundsmusklen er den muskel, du bruger til at ”knække strålen over” med, når du tisser, og til at holde på en prut. Og så er det også den, du bruger til at ”vippe” med penis. Du kan mærke musklen, hvis du lægger dig på ryggen eller på siden med bøjede ben og sætter en finger ved siden af anus, mens du kniber, som om du skulle holde på en prut.

Øvelse

Men hvordan gør man, når man aldrig har tænkt over, at man har en bækkenbund. Her er en lille øvelse til bækkenbundstræning for mænd, du kan starte med.

Inden du går i gang

Sørg for, inden du går i gang, at du er fortrolig med, hvor musklen sidder, og hvordan det føles at bruge den. Forestil dig, at du:

 • Holder på en prut
 • Klipper vandstrålen over mens du tisser
 • Suger testiklerne op
 • Vipper med penis

Træn bækkenbunden – kom i gang

 1. Læg dig på ryggen eller på siden med bøjede ben.
 2. Træk vejret dybt ned i maven og slap af i kroppen.
 3. Start så med at knibe fra endetarmen, som om du skulle holde på en prut. Vær opmærksom på, at du ikke begynder at bruge alle mulige andre muskler, men udelukkende bevæger bækkenbundsmusklen. Du må ikke begynde at trække maven ind eller spænde i balderne. Hold knibet i 3-5 sekunder. Husk at trække vejret.
 4. Slip så musklen og tag en dyb vejrtrækning helt ned i maven. Dybe vejrtrækninger afspænder musklen, tag derfor altid en dyb vejrtrækning efter hvert knib.
 5. Gentag 3-5 gange mens du ligger ned – det må ikke begynde at føles anstrengende.
 6. Derefter gentag 3-5 gange mens du sidder på sengekanten – det må ikke begynde at føles anstrengende.
 7. Og til sidst gentag 3-5 gange mens du står op – det må ikke begynde at føles anstrengende.
 8. Lav øvelsen 1-2 gange om dagen.

 

Du kan finde mange flere og gode øvelser i bogen eller DVD’en ”Fra regnorm til anaconda”, der netop handler om bækkenbundstræning til mænd.

 

Rigtig god fornøjelse.