Rejsningsproblemer og præstationsangst

Præstationsangst og rejsningsproblemer

Hvis du har svært ved at få rejsning sammen med din partner, men ikke oplever problemer, når du onanerer? Altså når du er alene. Så har du sandsynligvis præstationsangst. Disse øvelser kan hjælpe dig godt på vej til at blive den kvit.

 

Rejsningsproblemer og præstationsangst

De fleste mænd oplever at få præstationsangst en eller flere gange gennem livet. Men for nogle bliver det en tilbagevendende og mere kronisk tilstand. Det kan være med til at lægge en dæmper på et ellers dejligt sexliv.

Når du skal til at have sex med din partner, kan du blive så fokuseret på, om du kan holde rejsningen, at det i sig selv kan få den til at falde, fordi fokus skifter fra lyst og begær til bekymring og angst. På denne måde starter en ond cirkel.

I det følgende beskriver en af mine mandlige klienter, hvordan han oplever præstationsangst:

” Kan jeg mon holde rejsningen?

 

Jeg elsker min kæreste meget højt, og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg begærer hende. Men lige så snart vi begynder at kysse og blive intime sammen, og der er sex i luften, begynder jeg at tænke på, om jeg nu kan gennemføre det og holde rejsningen. Derfor har jeg allermest lyst til bare at stoppe, for jeg kan næsten ikke tænke på andet. ’Åh, bare jeg nu kan’, er den tanke, der hele tiden farer gennem hovedet på mig, selvom jeg meget hellere ville tænke på min dejlige kæreste og hendes dejlige krop. Når vi nærmer os soveværelset, har jeg nærmest givet op på forhånd – kan jeg præstere? Kan jeg holde rejsningen? Og jeg er bange for, om min kæreste mon tænker på det samme, og jeg bliver bange for at skuffe hende.

Når vi så ligger og roder rundt i sengen, og jeg endelig bliver tændt og får rejsning, bliver jeg straks bekymret for, om den falder igen, og det eneste, jeg kan tænke på, er, om jeg nu kan holde rejsningen længe nok til at gennemføre samlejet. Når jeg så skal til at trænge ind i hende, falder rejsningen – præcis som jeg havde frygtet og forventet. Og så kan det hele være lige meget, og jeg bebrejder mig selv for, at jeg ikke er god nok og mand nok. Det er kommet så vidt, at jeg er begyndt at afvise min kærestes kys og kærtegn af frygt for, at det skal føre til mere – som jeg så ikke kan gennemføre.
Når jeg er alene og onanerer, har jeg ingen problemer med at få og holde rejsningen.

Det er begyndt at blive en belastning for hele vores forhold, og det er jeg ked af, for jeg elsker virkelig min kæreste, og jeg vil gerne tilfredsstille hende. Jeg kan bare ikke, og det fylder mere og mere, og jeg tænker rigtig meget på det, samtidig med at jeg tager afstand fra min kæreste, selvom jeg gerne vil tættere på hende. Det er virkelig blevet en ond cirkel.”

Præstationsangst –
hvad gør jeg?

Hvis du kan genkende dét mønster, er det sandsynligt, at du lider af præstationsangst. Du har ingen problemer med at få rejsning og holde den, når du f.eks. onanerer, men når du er sammen med din partner, falder rejsningen, og du har svært ved at nyde og gennemføre erotisk samvær og samleje.

 

Jeg har samlet en række gode råd, jeg vil anbefale dig at prøve at følge. Så vil du sikkert opdage, at rejsningen kommer tilbage, så du igen kan nyde det intime samvær med din partner.

5 gode råd:

præstationsangst og rejsningsproblemer

Fjern fokus

Først og fremmest er det vigtigt, at du forsøger at fjerne fokus fra den manglende rejsning. Mange forsøger at få liv i penis ved at hive og flå i den – ofte til ingen verdens nytte. For når du gør det, er fokus ikke på nydelse, men på at få rejsning, ofte blandet med let desperation og bekymring, om det nu lykkes. Flyt i stedet din fulde opmærksomhed til din partner. Kæl for din partner, kys langt og dybt og brug tunge og hænder. Tænk så lidt som muligt og lad i stedet kroppen styre, hvad der skal ske. Hvad har dine hænder lyst til at gøre? De fleste oplever, at når de helt glemmer, om rejsningen kommer eller ej og i stedet koncentrerer sig fuldt ud om det dejlige, sanselige samvær med partneren, kommer rejsningen helt af sig selv. Sex og nydelse er meget mere end selve samlejet.

Vær intime

Lav intimøvelsen sammen med din partner. Når I laver intimøvelsen, er det forbudt at have samleje. På den måde fjernes fokus også fra rejsningen og flyttes i stedet for til at nyde hinanden, mærke sin egen krop og dyrke sin partners og være intime sammen. Uden pres eller forventninger om et bestemt resultat.

Find øvelsen her.

Accept, accept…

Acceptér, at du ikke altid kan holde rejsningen. Penis bliver ikke følelsesløs af at være slap. Selv om det kan føles grænseoverskridende i starten, vil du opdage, at det også føles dejligt at blive berørt på penis, selvom den ikke er stiv. Og hvis du kan tillade dig selv at slappe af og bare nyde berøringen uden at have et mål om at få rejsning, vil den sikkert komme alligevel.

…accept

Acceptér også, at rejsningen under det erotiske samvær kommer og går. Det er ganske almindeligt. Det er de færreste mænd, der har rejsning under hele den seksuelle leg. Penis vil skiftevis være stiv og slap under forløbet – det er helt ok. Og hvis du øver dig i at fjerne fokus fra det og i stedet koncentrerer dig om din partner og om at komme ned i kroppen og mærke de gensidige berøringer, skal penis nok blive stiv, når det gælder.

Vær tålmodig

Husk at have tålmodighed med dig selv. Øv dig stille og roligt, og lad være med at slå dig selv oven i hovedet, hvis det ikke lykkes med det samme. For nogle tager det kort tid, for andre lidt længere. Vi er alle sammen forskellige. Og jo mere du er i stand til at slappe af og lade det tage den tid, det tager – jo hurtigere vil det ofte gå. Men det er forbudt at blive ved med at bebrejde dig selv. Det har du sikkert allerede gjort i lang tid, uden at det har hjulpet noget som helst.

Søg hjælp

Hvis du øver dig flittigt, men alligevel oplever, at det ikke lykkes, kan det være nødvendigt med hjælp udefra. Du kan tale med din egen læge, der kan henvise dig til et Sexologisk Center eller du kan selv tage kontakt til en sexolog for at få hjælp til at komme videre.

 

Du kan også finde mange flere informationer på min hjemmeside www.erektionspumpe.dk

 

Rigtig god fornøjelse.

Else O.
Sexolog og sygeplejerske.