Rengøring af vibratorer – sådan plejer du din vibrator

Rengøring af vibratorer – sådan plejer du din vibrator

Rengøring af vibratorer – eller seksuelle produkter i det hele taget, uanset kvaliteten af den vibrator du har købt – er noget af det vigtigste, du skal huske. Og det er der flere grunde til.

rengøring af vibratorer og seksuelle produkter

Hvorfor er det vigtigt, at du rengør din vibrator?

Med en ordentligt rengøring får du det bedste ud af dine produkter. Dels vil de blive mere lækre at bruge, men du vil også have glæde af dem i længere tid.

Din vibrator holder nemlig længere, når du sørger for at pleje og rengøre den ordentligt.

Og det er til glæde for både dig, din pengepung og miljøet.

Derudover undgår du irriterende bivirkninger, der kan opstå i forbindelse med brugen af vibratorer, hvis ikke hygiejnen er i orden.

 

Dårlig hygiejne kan blandt andet medføre 

For dig

En dårlig hygiejne med erotiske produkter kan medføre irriterede slimhinder, kløe, øget udflåd, blærebetændelse, rifter og sår ved slimhinderne samt infektioner i underlivet. Det vil du gerne undgå!

 

For produktet

Hvis ikke du får gjort dine produkter ordentligt rene, kan du risikere, at de ikke holder særlig længe, at overfladen bliver klam og slidt forkert. Der kan også komme skidt, sekreter, vand, glidecreme osv. ind i motordelen, hvilket vil ødelægge den.

Det er altså vigtigt, at du sørger for at holde din vibrator/dildo ren og fin. Og opbevarer den et sikkert sted.

Rengøring af vibratorer – sådan gør du

Du skal vaske dine seksuelle produkter både før og efter brug, hver gang! Og sørg nu for at gøre det ordentligt. Hvis du snyder med rengøringen, er det i sidste ende kun dig selv, du snyder, fordi du kan risikere at få infektioner, irriterede slimhinder.

Når du sørger for at rengøre vibratoren grundigt både før og efter leg, er der ikke noget at være bange for. Så kan du med fornøjelse bruge den alene eller sammen med din partner til at opnå endnu mere nydelse i den erotiske leg.

 

Følg anvisninger fra producenten

Hvis producenten anbefaler at bruge specifikke rengøringsmidler, så brug dem. Det forlænger levetiden.

 

Find ud af om din vibrator er vandtæt

Er din vibrator vandtæt, kan du sagtens holde den under vandhanen og vaske den med f.eks. en blød klud. Er den kun stænktæt, så nøjes med at vaske den med en våd, opvredet klud og tør den straks af.

 

Brug ikke en almindelig, parfumeret sæbe

Parfumen fra sæben kan indlejre sig i overfladen af vibratoren og overføres til de sarte slimhinder i underlivet. Det kan give kløe og irritation og i værste fald infektioner.

 

Rengøringsprodukter til erotisk legetøj 

Du kan bruge en pH neutral sæbe, når du vasker din vibrator. F.eks. en intimsæbe.

Som tommelfinger kan man sige, at man kan vaske sin vibrator i det samme som man vasker sig selv forneden/intimt.

Du kan også med fordel bruge en speciel cleanser til erotisk legetøj. Se mit udvalg i min shop her <– (åbner i et nyt vindue)

 

Tørring og opbevaring

Du bør lade din vibrator tørre inden du pakker den væk. Her kan du kan med fordel lade din vibrator tørre på et håndklæde eller andet. Når den er tør, kan du opbevare den i en taske eller pose i stof. Brug aldrig opbevaring, der er lukket af plastik. Skulle der sidde lidt fugt så vil det tørre igennem tasken og ikke holdes fugtigt. 

Rengøring efter brug sammen med glidecreme

Langt de fleste bruger en glidecreme sammen med deres vibratorer. Det er bestemt også det jeg anbefaler. Og det er for de fleste også nødvendigt.

Her er det vigtigt, at du sørger for få fjernet alle rester af glidecreme. Især hvis det er en silikonebaseret glidecreme, du bruger, da silikone kan have en nedbrydende effekt på overfladen i vibratoren, hvilket kan betyde, at holdbarheden på den bliver kortere.

Hvis du bruger din vibrator analt

Når du bruger en vibrator eller dildo analt, er det meget vigtigt, at du gør den grundigt ren, inden den bruges i skeden. Slimhinderne i skeden er sårbare og modtagelig for infektioner, hvis de påvirkes af de bakterier, der findes i anus, heriblandt colibakterier.

Hvis du under den erotiske leg vil skifte mellem at bruge vibratoren analt og vaginalt, skal du altid rengøre den inden du skifter. En hurtig og effektiv måde er en spray til seksuelle produkter, der indeholder antibakterielle stoffer.

Tip

Du kan også bruge et kondom på vibratoren, når den er i anus, og fjerne kondomet når du vil bruge den i skeden. Så bliver legen ikke afbrudt af rengøring.

 

Rigtig god fornøjelse!