Seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Seksuelle hjælpemidler til brystkræft kan være en meget stor hjælp når du skal arbejde med din seksualitet. Hvis du synes, det lyder grænseoverskridende, så hæng på lidt endnu. Erotiske hjælpemidler er nemlig mange ting og kan virkelig gøre underværker.

Når seksualiteten er ramt på grund af brystkræft og behandlingen heraf, kan det være svært at finde ud af, hvad der skal til for at behandle symptomerne. For nogle kvinder kræver det kun nogle enkelte tiltag eller forandringer i hverdagen, mens det for andre kræver et længerevarende behandlingsforløb.

Det er vigtigt for dig at huske, at brystkræft behandles ud fra den individuelle kvinde, så det er svært at generalisere, hvad du skal gøre for din seksualitet. Men jeg vil alligevel forsøge at give dig nogle råd og vejledning med på vejen, som er min overbevisning, at rigtig mange kvinder med brystkræft kan få stor glæde af at prøve. Du behøver ikke at følge mine anvisninger slavisk. Du kan blot tage det, som passer på dig.

Hvor skal du starte?

Helt fra starten. Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være rigtig svært at komme i gang og det kan føles helt uoverskueligt. Det er helt forståeligt. Men intet desto mindre er det værd at prøve. Hvert lille skridt du tager, er et skridt på vejen til at genfinde din seksualitet, eller til at finde en ny seksualitet. Også selvom det kan virke håbløst, når du ikke aner, hvilken vej du skal gå.

Nogle kan opleve det som to skridt frem og et tilbage. Men så længe du oplever fremgang, er du på rette vej.

Og det er lige her, du starter din behandling. Helt fra starten, hvor du beslutter dig for, at du gerne vil have en velfungerende seksualitet og tager springet ud i det. Også selvom det kan være en lang vej, du skal ud på.

Velfungerende sexliv – velfungerende underliv

Når man skal have et velfungerende sexliv, kræver det et velfungerende underliv. Det er ofte her udfordringerne kommer når man er ramt af brystkræft. For udover alle de andre påvirkninger af situationen, så er man også specielt sårbar i slimhinderne. Og det kræver daglig pleje af dem. Når slimhinderne er påvirket af følgevirkninger af behandlingen, kan man forvente følgende påvirkninger seksuelt:

 • Nedsat lyst
 • Smerter ved samleje
 • Problemer med penetrering
 • Ødelagte slimhinder med svie og kløe til følge
 • Træthed
 • Ændret kropsbillede
 • Manglende tro på egen seksuelle formåen

6 ting der kan give dig et velfungerende underliv

Når du vil starte en behandling for de seksuelle forhindringer, du oplever, er det meget forskelligt, hvad der er behov for. Nogle har brug for intensiv behandling og hjælp, andre kan nøjes med mindre.

Men uanset hvad, så er det vigtigt at starte med at skabe fugt til de sarte slimhinder.

Du får her 6 ting, der kan hjælpe dig godt på vej med at få et velfungerende underliv og dermed fundamentet for et velfungerende sexliv

Jeg vil i det kommende præsentere dig for en række produkter, som kan hjælpe dig. Det er hverken dyre produkter, eller noget, som kan have en skadelig effekt på nogen måde. Produkterne er nøje udvalgte, så du kan komme hele vejen rundt og tage dig godt af dit underliv. Og jeg er næsten sikker på, at du vil opleve en gavnlig effekt.

Produktpakker med seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Det første jeg vil fortælle dig om er, at jeg har lavet nogle forskellige produktpakker til dig, der gerne vil arbejde med dit underliv og din seksualitet. Pakkerne er skræddersyet til dig, der har underlivsproblemer og giver dig det, du har brug for. Du kan vælge mellem forskellige pakkeløsninger, og få et let overblik. Du finder alle pakkerne i min webshop på www.ElseOshop.dk eller længere nede på denne side.

Se mit udvalg af pakker her. 

Når du køber dine produkter som del af en pakke, så sparer du samlet 10%.

 

Tilbage til de 6 ting, du selv kan gøre for din seksualitet.

1. Tilføj fugt til slimhinderne 

Når du skal tilføre fugt til de sarte slimhinder, kan du starte med at bruge en meget fed creme. Du kan give fugt til slimhinderne ved at smøre dig flere gange dagligt eller ved behov. Her kan jeg blandt andet anbefale Warming Critical Care cremerne, der er nogle rigtig gode fedtcremer, der er lavet netop til at give fugt i underlivet.

Jeg vil ikke anbefale dig, at du bare snupper den fedeste bodylotion, du kan finde i Netto og smører dig i underlivet med den. Det kan hurtigt blive en generende affære for dig. Selvom det kan være ganske udmærkede cremer, så er de altså ikke beregnet til underlivet og de sarte slimhinder ligesom f.eks. Warming cremerne er det.

Den fede creme vil tilføje en masse fugt til slimhinderne, der ofte tørres ud i forbindelse med en kræftbehandling. Udover det, så vil du samtidig stimulere blodgennemstrømningen i de sarte slimhinder, når du smører dig, og det kan også være medvirkende til at de ”kommer sig” hurtigere.

2. Beskyt slimhinderne

Du kan beskytte slimhinderne på flere måder. Specielt her vil jeg anbefale dig at bruge en silikonebaseret glidecreme. Og inden du når at tænke “åh nej glidecreme, jeg har jo ikke samleje…” så vil jeg skynde mig at sige, at den altså også kan bruges til at beskytte slimhinderne i underlivet. Det er faktisk lidt af et vidunderprodukt, synes jeg.

Mine favoritter til de sarte slimhinder er Pjur med Premium og Pjur med Soft som mange gynækologiske afdelinger også anbefaler.

 

Pjur Med glidecreme

Pjur med glidecremerne i silikone lægger en beskyttende hinde på slimhinderne, så du også kan bruge den, hvis du skal ud at cykle, gå en tur, i svømmehallen eller andet, hvor du oplever, at dit tøj, cykelsaddel osv. godt kan slide lidt på slimhinderne, så du får svie og smerte bagefter. Glidecremen kan bruges efter din warming fedtcreme og den beskytter samtidig med at den giver fugt.

Og så kan du selvfølgelig også bruge den under samleje, onani og sammen med andre seksuelle hjælpemidler til brystkræft, som jeg vil komme ind på lidt senere.

Du kan læse mere om Pjur Med silikonebaserede glidecreme i min webshop www.ElseoShop.dk eller ved at klikke på produkterne herunder. Hjemmesiden åbner i et nyt vindue.

3. Træn dit underliv, hvis skeden har forandret sig eller er blevet mindre

Hvis du er en af dem, der oplever, at skeden er blevet mindre, altså som om det hele har trukket sig sammen dernede, så kan det være nødvendigt for dig at træne dit underliv ved at bruge et dilatorsæt.

Et dilatorsæt består af dilator stave i forskellige størrelser. Dem kan du bruge til gradvist at udvide skeden over tid. Det vil sige, at du starter med at bruge den mindste stav, og når du kan bruge den (altså indføre den i skeden uden smerter og problemer) så skifter du til et nummer større. Sådan fortsætter du din træning, mens du gradvist udvider skeden. På den måde vænner du dig til både fysisk og psykisk at kunne rumme mere fylde i skeden. Det kan hjælpe dig med på sigt at kunne genoptage samleje med din partner (uden smerter) eller til at kunne bruge en vibrator.

Vejen frem til den største dilator og indtil du igen kan gennemføre samleje, kan variere meget i tid. Nogle opnår hurtigt resultater, andre oplever det over længere tid. Men uanset hvad, så er der ikke noget rigtigt eller forkert. Der er kun det rigtige for dig og det er vigtigt, at du lytter til dig selv.

4. Seksuelle hjælpemidler til underlivssmerter

Hvis du bruger en vibrator, kan den – udover at stimulere dig og give orgasme og seksuelt velbehag – faktisk også bruges ved underlivsproblemer. Langt de fleste forbinder en vibrator med noget seksuelt, men en vibrator kan også bruges til genoptræning af slimhinderne og skeden.

Vibrationerne masserer nemlig slimhinderne, og det er med til at øge blodgennemstrømningen i slimhinderne, stimulere smidigheden, bearbejde smerteoplevelsen og udvide skeden. Og så kan den nogle gange være rigtig god at bruge i kombination med et dilatorsæt, hvor den kan lindre smerte og aflede tankerne.

Når du er klar til det og føler dig tryg ved det, så kan du også bruge vibratoren til fornøjelse (seksuel stimuli).

5. Seksuelle hjælpemidler til smerter ved samleje

Hvis du er i den situation, at du oplever smerter ved penetration, men at du gerne vil kunne have samleje med din partner, men føler det lidt som om, at skeden er for kort eller at smerterne opstår ved dyb penetration, så kan en painbuffer som OhNut være løsningen.

OhNut er et helt igennem fantastisk produkt. Den kan bruges når man ikke kan gennemføre samleje eller onani med en vibrator pga. smerter ved penetrering/dyb penetration.

Produktet er fleksibelt og let at bruge. OhNut painbufferen samles og tilpasses let og sættes simpelthen bare ned over penis (eller en vibrator eller dilatorstav), hvor den fungerer lidt som en stopklods. Herved er det kun spidsen af penis (eller så meget som du tillader), der kommer ind i skeden. OhNut kan skræddersys til alle behov og den kan kortes som træningen skrider frem og jo mere du kan rumme over tid. Og du behøver ikke at beymre dig om, hvordan det føles for din partner. Produktet er nemlig super lækkert og sørger samtidig for at stimulere skaftet af penis.

6. Intimitet og sensualitet

Sensuel og intim berøring kan være den bedste del af det seksuelle samspil eller i hvert fald den del, der er vigtig, når det kommer til vedligeholdelse af det intime samvær. Må jeg her præsentere fjer og pisk. Og inden du tænker ”er det ikke sådan noget man bruger til SM?” så vil jeg lige stoppe dig. For det er meget mere end det. Eller det KAN det i hvert fald være. I mit arbejde som ekspert i sygdom & seksualitet og seksuelle hjælpemidler ved jeg, at de kan gøre underværker for dig.

En fjer eller en lille fin pisk, kan faktisk være med til at stimulere huden på en erotisk måde, så du kan blive mere bevidst om dine nye erogene zoner. Du kan bruge dem til langsomt at fornemme følelsen i huden. Og du kan bruge dem alene eller sammen med din partner. Det er selve stimuleringen og berøringen, der skal i fokus og ikke det som produktet måske oprindeligt er tiltænkt at skulle bruges til.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til de seksuelle hjælpemidler til brystkræft, jeg har præsenteret dig for, er du altid meget velkommen til at kontakte mig. Så besvarer jeg gerne de spørgsmål, du sidder med. Ellers så spørg din behandler, fysioterapeut eller lignende.

Ikke sikker på om det er noget dig?

Hvis du sidder overvejer, om det er noget for dig og om det nu ikke også er mange penge og hvad nu hvis det ikke virker osv. så lad mig stille dig et simpelt spørgsmål: Hvad nu hvis det virker. Hvad nu, hvis du igen kan få et velfungerende underliv uden gener og smerter?

Hvis du stadig ikke tror, det er noget for dig, så er det selvfølgelig også helt okay. Jeg håber, du alligevel har fået noget ud af at læse med her på bloggen og jeg vil ønske dig al muligt held og lykke.

Seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Få lige det, du har brug for i én pakke. Du kan også købe produkterne enkeltvis. Det er helt op til dig. Du finder en oversigt herunder.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så er du altid velkommen til at kontakte mig.

Produktpakker med seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Vaginal Basispakke

 • Warming Basis Creme
 • Pjur med Premium

Vibrator startpakke – mod underlivssmerter

 • Warming Basis creme
 • Pjur med Premium
 • Vibrator – Millionæren

Dilator startpakke – til vaginal træning

 • Warming Basis Creme
 • Pjur med Premium
 • Vagiwell dilatorsæt

OhNut startpakke – med painbuffer til smerter ved samleje

 • Warming Basis creme
 • Pjur med Premium
 • OhNut painbuffer

Den ultimative pakke – behandling af underlivet

 • Warming Basis Creme
 • Pjur med Premium
 • Vagiwell dilatorsæt
 • Vibrator (Millionæren)
 • OhNut Painbuffer
brystkræfts pakke med alle seksuelle hjælpemidler til brystkræft

Enkelt produkter

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl om, hvad du har brug for. Jeg har mange års erfaring med at hjælpe kvinder med underlivssmerter ligesom jeg har stor erfaring med erotiske hjælpemidler. Jeg kan helt sikkert også hjælpe dig.