Online forløb om seksuelle senfølger efter prostatakræft 

Hvis du selv har eller har haft prostatakræft og gerne vil vide mere om de seksuelle senfølger og hvad du kan gøre ved dem, så følg mit online forløb – 6liv med prostatakræft – hvor jeg netop klæder dig på til, hvordan du kan tage hånd om de seksuelle senfølger efter prostatakræft.

En samtale med Else O og Søren om prostatakræft og senfølger

Seksuelle senfølger efter prostatakræft kan have mange forskellige betydninger for den enkelte. For nogle er det inkontinensen, der fylder, mens det for andre er rejsningsproblemer – eller begge dele.
Uanset hvad, så kommer vi ikke uden om, at seksuelle senfølger efter prostatakræft, fylder utroligt meget for den enkelte. Og ikke nok med, at det fylder, så er det også et utroligt svært emne at italesætte, da seksualiteten stadig i dag er meget tabubelagt. Især når den ikke fungerer.

Det vil Søren gerne være med til at lave om på ved at fortælle sin historie om prostatakræft og senfølger. Du kan se interviewet længere nede. 

Jeg mødte søren i foråret 2021. Søren er en af “de unge med prostatakræft”. Da han blev opereret for prostatakræft var han blot 38 år gammel. 2 år efter operationen møder jeg første gang Søren.

Han havde kontaktet mig for at høre nærmere om den penispumpe, jeg forhandler i min webshoppen, ElseOshop. Han var nemlig blevet anbefalet den af sin kontaktsygeplejerske inde på sygehuset.

Det blev et møde som jeg aldrig vil glemme.

Søren og jeg havde flere gange talt i telefonen om hans situation og hvordan det havde været for ham at komme i gang med sit forløb med prostatakræft. Søren fortalte blandt andet, at han ofte havde følt sig udenfor, da han er en del yngre end gennemsnitspatienten. Den samme følelse gik lidt igen i tilbuddet fra det offentlige, der slet ikke levede op til hans unge alder og dermed også unge behov. I hvert fald ikke det hele. 

Da jeg mødte Søren første gang, var jeg lige ved at færdiggøre mit online forløb 6liv med prostatakræft, og Søren blev en af de første til at se forløbet. Og det kom til at gøre en forskel for både ham og jeg.

Sørens historie om prostatakræft er fortalt med hjertet. Og det er både en barsk og rørende historie og han ved om nogen, hvor svært et forløb det kan være. Derfor vil han åbenhjertet dele sin historie med dig og mig, i håbet om, at den vil kunne hjælpe andre, som enten står i eller kommer til at stå i samme situation.

I mine øjne er Søren en af de modigste mænd, jeg nogensinde har mødt. Han har turdet at stille frem og sætte ord på et emne, som for langt de fleste er svært at tale om, Han sætter ord på tabuet seksualitet, når det er aller sværest. Og han fortæller om de pinlige, svære og frustrerende situationer, han har været i. Noget som langt de fleste ikke ville turde at gøre om end jeg håber, sammen med Søren, at når først en går i front, så følger flere med. 

Hør Sørens rørende historie herunder . 

Tag kontrol over dit liv – gør noget ved de seksuelle senfølger efter prostatakræft